Afstudeerstage over klimaatadaptatie en gedragsverandering

Gepubliceerd op 21 februari 2022

Liselotte Breedveld loopt sinds deze maand stage bij ons. Liselotte woont in Groningen en studeert Environmental Psychologie. Hieronder vertelt ze meer over zichzelf en haar stage.

“Ik ben Liselotte Breedveld en ik studeer Environmental Psychology aan de Rijksuniversiteit Groningen. In deze studie verdiep ik me in de thema’s menselijk gedrag en klimaatverandering. Voordat ik in Groningen ging studeren, heb ik in Nijmegen de master Gedragsverandering gedaan. Daar was het doel van mijn afstudeerproject om het vroegtijdig buiten zetten van afvalzakken in het centrum van Nijmegen te verminderen.

Voor CAS ga ik een frisse blik werpen op het Kennisportaal Klimaatadaptatie: hoe kunnen we dat aantrekkelijk en toegankelijk maken voor inwoners? Ook zal ik een overzicht maken van factoren die inwoners motiveren om met klimaatadaptatie aan de slag te gaan. Tijdens mijn stage kom ik één dag in de week naar Bussum, om de stichting en de mensen beter te leren kennen. En omdat het ook fijner is dan alleen maar thuiswerken, zeker na die lange periode van coronamaatregelen.

Daarnaast schrijf ik het komende half jaar mijn scriptie. Vragen die ik daarin wil beantwoorden, zijn: Hoe kun je ervoor zorgen dat mensen zich in staat voelen om zich aan te passen aan klimaatverandering? En wat hebben mensen nodig om te geloven dat klimaatadaptatie de samenleving kan verbeteren?”

Partners