Afstudeerstage over uitgevoerde klimaatstresstesten

Gepubliceerd op 11 februari 2022

Sinds deze week werkt er een nieuwe stagiair bij ons: Henk Wagenaar. Henk woont in Yerseke in Zeeland en doet bij ons zijn afstudeerstage. Hieronder vertelt hij meer over zichzelf en over zijn stage.

“Hoi, ik ben Henk Wagenaar en vanaf deze week doe ik mijn afstudeerstage bij CAS. Ik volg de opleiding Watermanagement aan de HZ University of Applied Sciences in Middelburg. De meeste dagen van de week zal ik thuiswerken in Yerseke, maar ik hoop minstens één keer per week op kantoor in Bussum te zijn.

Ik zit nu in het vierde jaar van mijn opleiding, wat betekent dat ik mijn scriptie ga schrijven. Bij CAS ga ik daarvoor aan de slag met het analyseren van uitgevoerde klimaatstresstesten in Nederland. Daarmee hoop ik meer inzicht te bieden in hoe het ervoor staat met de stresstesten in Nederland, en aanbevelingen te doen voor een volgende ronde stresstesten.

In 2018 ben ik begonnen met de opleiding Watermanagement, met als specialisatie Delta Management. Dit is een Engelstalige opleiding, gefocust op de toekomst van dynamische deltagebieden in de wereld. Een groot deel hiervan gaat over klimaatverandering en klimaatadaptatie, en daardoor ben ik me gaan interesseren in klimaatadaptatie.

Vorig jaar heb ik een stage gevolgd bij de gemeente Middelburg, waar ik voor het EU-project Cool Towns heb gewerkt. Dat project gaat vooral over het tegengaan van hittestress in stedelijke gebieden. Verder heb ik aan de HZ aan veel projecten gewerkt waarin we toekomstvisies hebben gemaakt voor gebieden die kwetsbaar zijn voor de gevolgen van klimaatverandering. Denk bijvoorbeeld aan New Orleans, Denemarken en de Mekong Delta in Vietnam.”

Partners