CAS adviseert megasteden in Zuidoost-Azië over klimaatadaptatie

Gepubliceerd op 15 januari 2021

In 2020 hebben we samen met Sweco verschillende megasteden in Zuidoost-Azië mogen ondersteunen bij het opstellen van klimaatactieplannen, in opdracht van C40 Cities. Naast de steden Ho Chi Minh City, Hanoi en Quezon City adviseren we nu ook stadsbestuurders en stakeholders in Kuala Lumpur en Jakarta.

Wat doen we voor deze steden?
De besturen van deze steden hielden zich al wel bezig met klimaatmitigatie, maar deden nog te weinig om zich aan te passen aan het veranderende klimaat. Terwijl veel van deze steden regelmatig te maken hebben met overstromingen en extreme hitte. Met een routekaart en monitoringsysteem helpen we ze om prioriteiten te stellen en in actie te komen. Sinds de coronacrisis gebeurt dat volledig digitaal, via interactieve workshops.

Alissa Raj, City advisor Kuala Lumpur: ‘Hoewel sommige stadsbesturen al jaren bezig zijn om klimaatmaatregelen te implementeren, zien we nu door deze aanpak een verschuiving in de manier waarop de programma’s en projecten in de stad worden gepland. Er worden ambitieuzere doelstellingen gesteld en nu worden voor klimaatrisicovermindering ook ecologische oplossingen overwogen, wat voorheen niet het geval was.

Opgepikt in de media
Dat we dit samen met Sweco mogen doen, is ook opgepikt in de media. Het magazine Binnenlands Bestuur en de website Dutch Water Sector hebben er een nieuwsbericht aan gewijd:

Zij baseren hun bericht op het nieuwsbericht van Sweco.

C40 Cities
C40 Cities is een netwerk van meer dan negentig grote steden in de wereld. Dit netwerk helpt die steden om een Climate Action Plan op te stellen en zo de doelstellingen van het Parijs-akkoord te halen. Het plan stimuleert de steden om de uitstoot van C02 terug te dringen en zo de opwarming van de aarde te beperken. Tegelijk stimuleert het ze om de inwoners te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering.

Partners