Contact

Stichting Climate Adaptation Services

Bezoekadres:
De Bussumse watertoren
Bussummergrindweg 1-J
1406 NZ Bussum

Telefoonnummer: 31(0) 35 631 2990

Postadres:
Bussummergrindweg 1-J
1406 NZ Bussum

Neem contact met ons op

Waar is ons kantoor?
U vindt ons in de Bussumse watertoren. In 2011 was dit het duurzaamste kantoorgebouw van Nederland. Het gebouw regelt zijn eigen energiebehoefte en 80% van zijn waterbehoefte. De watertoren kreeg de tweede prijs bij de Nationale Bouwprijs 2011 en de eerste prijs voor het meest duurzame bedrijfsgebouw 2011 bij VARA’s Vroege Vogels.

Route naar ons kantoor

Komt u met de trein?
De watertoren ligt op 5 minuten loopafstand van NS station Bussum-Zuid, in de richting van Hilversum. Na 200 meter ziet u aan uw linkerhand de watertoren.

Komt u met de auto?
Vanaf de rijksweg A1 neemt u afslag 8 en volgt u de borden Bussum. Bij de stoplichten op de Amersfoortse straatweg slaat u af naar de Ceintuurbaan. Deze weg rijdt u helemaal uit (2 km). Bij de rotonde bij NS station Bussum-Zuid slaat u linksaf, de Brinklaan in. Na 200 meter ziet u aan uw linkerhand de watertoren. 

LET OP: u kunt parkeren tegenover de watertoren op het parkeerterrein van station Bussum-Zuid. Parkeren onder de watertoren is niet mogelijk.

Geschiedenis van de watertoren

  • In 1897 wordt de Bussumse watertoren opgeleverd door ingenieur Halbertsma en begint daar het Bussumse Waterleidingbedrijf.
  • In 1967 wordt de watertoren verbouwd omdat het bovenste deel van de watertoren vervallen is. Door zijn nieuwe uiterlijk krijgt de toren de bijnaam ‘het Horlogeknopje van Nederland’.
  • In 1990 stoppen de activiteiten in de watertoren.
  • De watertoren wordt in 1996 via een openbare inschrijving verkocht aan Michiel Haas van NIBE.
  • In 2004 start het Bussums Watertoren Collectief. Dit collectief bestaat uit Michiel Haas van het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie, en Bob Custers van VOCUS architecten Bussum.
  • In 2008 krijgt het kantoor de bouwvergunning.
  • In het voorjaar van 2010 wordt ‘het Duurzaamste kantoorgebouw van Nederland’ opgeleverd.