Contact

Stichting Climate Adaptation Services

Bezoekadres:
De Bussumse watertoren
Bussummergrindweg 1-J
1406 NZ Bussum

Telefoonnummer: 31(0) 35 631 2990

Postadres:
Bussummergrindweg 1-J
1406 NZ Bussum

Neem contact met ons op

CAS is gevestigd in de Bussumse watertoren, het meest duurzame kantoorgebouw van Nederland (stand 2011). Het gebouw voorziet geheel in zijn eigen energiebehoefte en voor 80% in de eigen waterbehoefte. De watertoren heeft de 2e prijs behaald bij de Nationale Bouwprijs 2011 en de eerste prijs bij VARA’s Vroege Vogels van het meest duurzame bedrijfsgebouw 2011.

Geschiedenis van de watertoren

  • In 1897 wordt de Bussumse watertoren opgeleverd door ingenieur Halbertsma en is het Bussumse Waterleidingbedrijf operationeel
  • In 1967wordt de watertoren verbouwd in verband met opgetreden verval van het bovenste deel van de watertoren. Door zijn nieuwe uiterlijk krijgt hij de bijnaam ‘het Horlogeknopje van Nederland’
  • In 1990 worden de activiteiten beëindigd
  • De watertoren wordt in 1996 via openbare inschrijving verkocht aan Michiel Haas
  • In 2004 start het Bussums Watertoren Collectief bestaande uit Michiel Haas (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) en Bob Custers (VOCUS architecten Bussum)
  • In 2008 wordt de bouwvergunning voor het kantoor afgegeven
  • In het voorjaar van 2010 wordt ‘het Duurzaamste kantoorgebouw van Nederland’ opgeleverd

Vanaf de rijksweg A1 neemt u afslag 8 en volgt u de borden Bussum. Bij de stoplichten op de Amersfoortse straatweg slaat u af naar de Ceintuurbaan. Deze weg rijdt u helemaal uit (2 km). Bij de rotonde bij NS station Bussum Zuid slaat u linksaf (Brinklaan). Na 200 m ziet u aan uw linkerhand de watertoren.

LET OP: u kunt parkeren tegenover de watertoren op het parkeerterrein van station Bussum-Zuid. Parkeren onder de watertoren is niet mogelijk.

De watertoren bevindt zich op 5 minuten loopafstand van NS station Bussum Zuid, in de richting van Hilversum. Na 200 m ziet u aan uw linkerhand de watertoren.