De training ‘How to MOOC?’ gaat van start!

Gepubliceerd op 28 augustus 2020

Op woensdag 2 september vindt de eerste online bijeenkomst plaats van de training ‘How to MOOC?’ Deze training is bedoeld voor werknemers van het IWFM (Institute of Water and Flood Management) van de Bangladesh University of Engineering and Technology. MOOC staat voor Massive Online Open Course. Een MOOC is een gratis online cursus waaraan iedereen kan meedoen.

Waar gaat de training over?
Deze training helpt werknemers van het IWFM om MOOCs te maken over Adaptive Delta Management (ADM): klimaatadaptief deltabeheer. Hiermee kan het IWFM bijdragen aan de uitvoering van het Bangladesh Delta Plan (BDP2100). Met dit deltaplan bereidt Bangladesh zich voor op de gevolgen van klimaatverandering. Tijdens deze eerste online bijeenkomst krijgen de deelnemers een beeld van wat de training inhoudt en wat ze met de training kunnen bereiken.

Waarom heeft Bangladesh MOOCs nodig?
Omdat een groot deel van Bangladesh in een delta ligt, is het land kwetsbaar voor overstromingen. Met klimaatadaptief deltabeheer beschermt Bangladesh zich duurzaam tegen de stijgende zeespiegel. Dankzij MOOCs kun je ervoor zorgen dat een groot publiek de belangrijkste inzichten van klimaatadaptief deltabeheer leert kennen. Bovendien maken MOOCS leren op afstand mogelijk, wat door Covid-19 extra goed uitkomt.

Wat is het doel van de training?
Met de training willen we het volgende bereiken:

  1. De training moet er uiteindelijk voor zorgen dat het IWMF zelf goede onlinecursussen maakt. Dat sluit ook aan bij het doel van het IWFM om meer mensen te bereiken met korte online cursussen. 
  2. De training helpt het IWFM om makkelijk toegankelijke online lesprogramma’s te maken over klimaatadaptief deltabeheer. Deze lesprogramma’s zijn bedoeld voor professionals die zich bezighouden met de uitvoering van het BDP2100, maar ook voor onderzoekers, beleidsmakers en studenten.

Vragen?
Heb je vragen over de MOOCs die we in Bangladesh organiseren? Neem dan contact op met Eva Boon.

eva@climateadaptationservices.com

Partners