Klimaateffectatlas Vallei en Veluwe op de Esri GIS Conferentie

De Esri GIS Conferentie is het grootste, jaarlijkse GIS-evenement in Nederland. Jaarlijks nemen meer dan 1500 mensen deel aan deze tweedaagse conferentie. Op 19 september stond het thema ‘Klimaat’ centraal. Stichting CAS heeft toen samen met het Waterschap Vallei en Veluwe een presentatie gegeven over de Klimaateffectatlas Vallei en Veluwe.

Klimaateffectatlas Vallei en Veluwe
Marijke Jaarsma van het Waterschap Vallei en Veluwe en Arjen Koekoek van Climate Adaptation Services vertelden de deelnemers over de Klimaateffectatlas Vallei en Veluwe. Terwijl in eerdere presentaties de energietransitie centraal stond, verlegden Marijke en Arjen de blik naar adaptatie: Wat zijn de effecten van klimaatverandering? En hoe gaan we met die effecten om? Hoe gaan we om met steeds meer extreem weer? Arjen liet de Klimaateffectatlas in vogelvlucht zien, waarbij duidelijk werd dat het klimaat al flink veranderd is en dat de extremen nog flink kunnen toenemen in de toekomst.

Wat kun je met de Klimaateffectatlas?
Het is belangrijk dat verschillende sectoren met elkaar in gesprek gaan om tot oplossingen te komen. De Klimaateffectatlas Vallei en Veluwe bestaat nu ruim een jaar en wordt met ruim 22.000 hits goed gevonden. Niet alleen door overheden, maar ook door bedrijven en inwoners. En dat is belangrijk, omdat iedereen iets kan doen. Omdat we de klimaatverandering steeds beter begrijpen, blijft de Klimaateffectatlas in ontwikkeling. Later dit jaar verwachten we een uitbreiding ervan. 

Partners