Een online klimaatwarenhuis voor iedereen

Regio Noordoost Brabant
2019 – 2020
Provincie Noord-Brabant

Er gebeurt in Nederland heel veel om mensen bewust te maken van de gevolgen van klimaatverandering. Daar moeten we gebruik van maken! Met dit idee in het achterhoofd hebben de provincie Noord-Brabant en de Regio Noordoost Brabant het klimaatwarenhuis ontwikkeld. CAS heeft hen daarbij geholpen.

Menno van Bijsterveldt: ‘In het klimaatwarenhuis kun je heel makkelijk materiaal downloaden om te gebruiken voor bewustwordingscampagnes. Ook kun je het warenhuis gebruiken om anderen te inspireren. In de eerste weken dat het warenhuis open was, kwamen er meer dan duizend bezoekers en zijn er honderden downloads gedaan.’

Wat vind je in klimaatwarenhuis?
Van kant-en-klare acties en draaiboeken tot persberichten en beeldmateriaal: in het online klimaatwarenhuis vind je van alles om het klimaatbewustzijn van inwoners te vergroten. Een mooi voorbeeld is het klimaatspel van het Land van Cuijk, een spel om leerlingen van het basisonderwijs bewust te maken van de gevolgen van klimaatverandering. Je vindt het klimaatwarenhuis op het klimaatportaal van de provincie Noord-Brabant. Alles wat je nodig hebt, kun je gratis downloaden.

Wil je zelf informatie toevoegen?
Het online klimaatwarenhuis is voor en van iedereen. Je kunt er informatie af halen, maar je kunt er ook informatie aan toevoegen. Dus heb je zelf bijvoorbeeld een mooie bewustwordingscampagne opgezet en wil je anderen hiermee inspireren? Dan kun je ervaringen, bestanden en rechtenvrij beeldmateriaal aan het klimaatwarenhuis toevoegen. Mail dit dan naar klimaatadaptatie@brabant.nl.

Meer weten?
Wil je meer weten over de ontwikkeling van het klimaatwarenhuis? Neem dan contact op met Menno van Bijsterveldt.

menno@climateadaptationservices.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Partners