Klimaatportaal Brabant

Provincie Noord-Brabant
2017 – 2019
Provincie Noord-Brabant

Klimaatadaptatie is een belangrijk thema voor de provincie Noord-Brabant. Om kennis en ervaringen omtrent adaptatie in de provincie te verzamelen en ontsluiten ontwikkelde CAS een online platform voor klimaatadaptatie in de provincie.

Het platform is bedoeld voor alle geïnteresseerden en betrokkenen: van burgers en lokale organisaties tot bedrijven en overheden. Het portaal helpt niet alleen om de bewustwording te vergroten, het biedt ook een handelingsperspectief en stimuleert kennisuitwisseling en samenwerking. Het platform ondersteunt het doel van de provincie om een verbindende schakel te vormen tussen partijen op het gebied van klimaatadaptatie en gerelateerde opgaven, zoals een gezond, bereikbaar en economisch sterk gebied.

De effecten van klimaatverandering in Brabant worden op het platform ontsloten in een Story Map. Hiernaast worden er hulpmiddelen aangereikt om met adaptatie aan de slag te gaan en wordt er in kaart gebracht wat er al gebeurd aan adaptatie in de provincie. Ook is er voor negen sectoren geschetst welke specifieke klimaateffecten men kan verwachten. CAS beheert het portaal en houdt het portaal samen met een redactieteam van de provincie actueel. Er wordt wekelijkse nieuwe kennis en informatie – zoals nieuwsberichten en nieuwe voorbeeldenprojecten – toegevoegd.

Ga naar het klimaatportaal Brabant

Meer weten?
Wil je meer weten over het klimaatportaal Brabant? Neem dan contact op met Menno van Bijsterveldt.

menno@climateadaptationservices.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Partners