SustaIndus: hoe houden we de Indusvallei leefbaar?

NWO
2019-2023
Pakistan en India

In de Indusvallei in Pakistan en India wonen veel arme mensen en kwetsbare groepen. Zij zijn voor hun levensonderhoud afhankelijk van het water dat door de rivier de Indus stroomt. Maar door klimaatverandering en sociaal-economische ontwikkelingen dreigt er een watertekort in dit gebied. Het project SustaIndus zoekt manieren om ervoor te zorgen dat de mensen in dit gebied in de toekomst genoeg voedsel, water en energie hebben.

Wat is SustaIndus?
SustaIndus is een onderzoeksprogramma van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Met dit project wil NWO duurzame oplossingen vinden om de Indusvallei leefbaar te houden voor de mensen die er wonen. De droge vlaktes in deze vallei zijn helemaal afhankelijk van smeltwater van reusachtige gletsjers in de bergen. Deze Indus-‘watertoren’ is het belangrijkste watersysteem van de wereld, omdat er 235 miljoen mensen van afhankelijk zijn. Door klimaatverandering, de groeiende bevolking, maar ook door politieke spanningen over waterrechten, wordt de Indusvallei steeds kwetsbaarder. In het SustaIndus-kaartverhaal lees je meer over het project.

Wat is de rol van CAS?
CAS vertaalt de onderzoeksresultaten naar toegankelijke informatie, zorgt ervoor dat de consortiumpartners en de belangrijkste lokale partijen goed samenwerken, en ontwikkelt bruikbare tools.

Meer weten?
Wil je meer weten over dit project? Neem dan contact op met Arjen Koekoek.

arjen@climateadaptationservices.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Partners