Even voorstellen: Timo Kelder

Gepubliceerd op 4 mei 2022

Vanaf deze week heeft CAS er een nieuwe medewerker bij: Timo Kelder. Timo is klimaatwetenschapper en gespecialiseerd in klimaatextremen. Hieronder stelt hij zich even voor. 

“Als klimaatwetenschapper wil ik mijn expertise inzetten om de wereld beter voor te bereiden op klimaatextremen. Ik ben afgestudeerd aan de WUR in ‘Earth and Environment’. Daarna ben ik gepromoveerd aan de Loughborough University in Engeland op het identificeren van klimaatextremen die we nog niet hebben gezien, maar die wel zouden kunnen plaatsvinden. Dit onderzoek heette UNSEEN. Ook heb ik in Noorwegen naar overstromingsrisico’s gekeken binnen het project ‘Translating Weather Extremes into the Future’. Ik kijk ernaar uit om UNSEEN verder te implementeren en om te helpen wetenschappelijke kennis te vertalen om de wereld klimaatbestendiger te maken.

Verder wil ik met mijn passie voor open data projecten als REACHOUT ondersteunen om bruikbare klimaatinformatie te leveren aan onder andere steden, de financiële sector en de landbouwsector.” 

Partners