We werken aan een nieuwe en actuele Klimaateffectatlas

Gepubliceerd op 14 september 2020

De komende jaren gaan we de Klimaateffectatlas vernieuwen en uitbreiden. Samen met verschillende kennisinstellingen zullen we nieuwe kaarten ontwikkelen en bestaande kaarten actualiseren. Daarnaast werken we aan een nieuwe, snellere website. We zijn blij dat we met deze mooie opdracht aan de slag mogen gaan!

Gebaseerd op actuele kennis
Overheden gebruiken de Klimaateffectatlas onder andere om stresstesten uit te voeren. In het Deltaplan Ruimtelijke adaptatie hebben ze met elkaar afgesproken dat ze zo’n stresstest elke zes jaar opnieuw uitvoeren. Het is daarom belangrijk dat de stresstest gebaseerd is op de meest actuele kennis en data over klimaatverandering. En de Klimaateffectatlas dus ook.

Snellere en betere website
We gaan de website en de kaartviewer ook sneller en gebruiksvriendelijker maken. Dat is nodig omdat de Klimaateffectatlas door steeds meer mensen gebruikt wordt. Volgens de planning is de nieuwe website met viewer eind maart 2021 beschikbaar. Je kunt er dan bijvoorbeeld rechtstreeks kaarten van downloaden.

Er komt een gebruikersgroep
Bij de update van de Klimaateffectatlas willen we zoveel mogelijk verschillende gebruikers betrekken. Daarom stellen we op dit moment een gebruikersgroep samen. Deze groep kan wensen inbrengen bij de ontwikkeling van nieuwe kaarten, zal toetsen hoe bruikbaar die kaarten zijn en gaat beoordelen hoe de nieuwe website werkt.

Meer weten?
Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen rond de Klimaateffectatlas? Meld je dan aan voor de Nieuwsflits Klimaateffectatlas. Je krijgt dan een mail als er nieuwe kaarten beschikbaar zijn. Heb je een vraag over de Klimaateffectatlas? Dan kun je die stellen via de helpdesk.

Partners